Seu electrònica
CA | ES
Canals Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell d'Urgell

Amadeu Ros Farré Benvolguts usuaris,

Amb aquesta pàgina web, la nostra Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell pretén facilitar la comunicació i el servei als seus usuaris, donant-los informació de la seva actuació en el moment actual, i, també, dels seus projectes de futur.

L'any 2012 la Comunitat General va celebrar el 150è aniversari del primer reg d'una finca a través del Canal Principal d'Urgell. Ara, amb una superfície regada de 70.000 hectàrees que abasten 5 comarques, la Comunitat assumeix nous reptes, i opta per la modernització del reg a través de nous sistemes de pressurització per degoteig o aspersió, i per potenciar al llarg dels canals tot el sistema mediambiental d'arbrat i vies verdes. Amb aquests objectius, dos grans projectes marcaran els propers quatre anys:

D'una banda, el projecte de modernització de tota la zona regable dels Canals d'Urgell, i el seu finançament amb el mínim cost per al pagès regant, per tot allò que representen aquests Canals, que són garantia d'aliments. La modernització permetrà nous cultius i la introducció de noves indústries, amb la disposició i el suport del sector agroalimentari, aconseguint una major rendibilitat de les finques.

D'altra banda, el projecte mediambiental dels Canals, amb la creació d'una via verda, la conservació de les banquetes, i del seu arbrat, l'esporga i el repoblament d'arbres en totes elles, i, així mateix, l'adequació de totes les caselles, ponts i altres obres, conservant tot aquest gran patrimoni arquitectònic dels Canals d'Urgell, potenciant la creació d'un turisme de qualitat per a la zona regable, i, alhora, fent que el seu veïnat pugui gaudir d'aquestes vies verdes.

És el meu desig que la informació d'aquesta pàgina us sigui d'utilitat.

Una salutació a tothom.

Amadeu Ros Farré
President de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell
Llegir més...

Estat de l'aigua

Fundació

Documents

Xarxes socials

Segueix-nos a Instagram

Webs d'interès

 • CHEbro
  Confederació Hidrogràfica de l'Ebre
 • ACA
  Agència Catalana de l'Aigua
 • FEREBRO
  Federació de Comunitats de Regants de la Conca de l'Ebre
 • FENACORE
  Federació Nacional de Comunitats de Regants d'Espanya

Contacte

© 2022. Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell
Avís legal - Protecció de dades