Accepteu les cookies?

Utilitzem cookies de tercers per obtenir informació de la navegació dels usuaris.

Més informació
 
CA | ES
Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell

Visita dels alcaldes de les cinc comarques dels Canals a les dues noves sales expositives de l’ECCU


L'Espai Cultural dels Canals d'Urgell (ECCU) va mostrar el 4 de febrer el nou discurs museogràfic de dues de les sales expositives (la Gran i la Petita) situades a la planta baixa als alcaldes de les cinc comarques regades pels Canals. A l’acte, hi van assistir alcaldes i representants municipals i comarcals de Linyola, Golmés, Preixens, Palau d'Anglesola, Mollerussa, Ivars d'Urgell, Vilanova de Bellpuig, Térmens, Miralcamp, el Consell Comarcal del Pla d'Urgell, el Consell Comarcal de l’Urgell, Montoliu, Puiggròs, Juneda, Vila-sana, Montgai, Agramunt, Puigverd d'Agramunt, Bellcaire d'Urgell, Preixana, Bellvís i Bell-lloc d’Urgell.

Les noves sales ofereixen una proposta immersiva que valora el patrimoni, la cultura, el paisatge i la població del territori regat pels Canals d’Urgell, donant a conèixer tant l’actualitat com el projecte de futur de la principal infraestructura hidràulica de Catalunya. La iniciativa està inclosa dins del projecte Eix 6 ‘Paisatges de Ponent’ del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i està subvencionada pels Fons Feder Catalunya.

El relat de les dues noves sales explica com s’encara el futur després de fer el recorregut que parteix de la història de finals del segle XIX amb la construcció de la infraestructura a la primera sala. La visita s'acaba a la 'Sala de la gent', on a través d'una projecció es dona veu als protagonistes del Canal, tots ells interpretats per actors del territori, que a manera d’’holograma detallen quin és el seu paper en la infraestructura.

© 2010 - 2024