Accepteu les cookies?

Utilitzem cookies de tercers per obtenir informació de la navegació dels usuaris.

Més informació
 
CA | ES
Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell

Conveni amb l’IRTA en el marc del projecte de modernització i recuperació mediambiental


Recentment, hem signat un conveni de col·laboració amb l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) per potenciar les relacions científiques, tècniques i econòmiques. Així, l’IRTA esdevindrà l’entitat de referència de la nostra Comunitat de Regants del Canal d’Urgell en l’àmbit de la recerca agroalimentària, alhora que nosaltres aportem a l’Institut l’experiència en projectes de recerca i innovació.

Atès que la nostra activitat i la de l’IRTA estan estretament vinculades i enfocades a dotar de valor la cadena agroalimentària, l’acord contempla que la col·laboració s’estengui a cinc àmbits: Producció Animal, Producció Vegetal, Indústries Alimentàries, Agrosistemes i Medi Ambient i Economia Agroalimentària.

El nostre president, Amadeu Ros, va afirmar en el marc de la signatura del conveni: “Avui hem signat un acord històric perquè l’IRTA és tot un referent a nivell internacional”. Per la seva banda, Josep Usall, el director general de l’IRTA, va ressaltar la visió transversal de l’IRTA en la gestió de l’aigua “a través del coneixement perquè, a banda de crear productivitat, tingui el valor afegit de generar riquesa per transformar el territori de manera sostenible”.

Dos projectes estratègics

El conveni es contextualitza en el marc de dos projectes estratègics. D’una banda, la modernització de tota la zona regable dels Canals d'Urgell i el seu finançament amb el mínim cost de reg per al pagès, ja que la infraestructura garanteix l’obtenció d’aliments. Aquesta acció hauria d’afavorir l’aparició de nous cultius i la introducció de noves indústries, amb la disposició i el suport del sector agroalimentari, aconseguint una major rendibilitat de les finques.

De l’altra, el projecte mediambiental dels Canals d’Urgell preveu la creació d'una via verda, la conservació de les banquetes, del seu arbrat, esporga i repoblament d'arbres en totes elles. A la vegada, preveu l'adequació de totes les caselles, ponts i altres obres, conservant tot aquest gran patrimoni arquitectònic dels Canals d'Urgell amb l’objectiu de potenciar la creació d'un turisme de qualitat per a la zona regable per tal que els veïns pugueu gaudir d'aquestes vies verdes.

© 2010 - 2024