Accepteu les cookies?

Utilitzem cookies de tercers per obtenir informació de la navegació dels usuaris.

Més informació
 
CA | ES
Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell

Els Canals d’Urgell acorden destinar els 50 hm3 d’aigua assignats per la CHE a salvar la producció de fruiters del canal principal

La resta de reserves d’aigua previstes s’estalviarà per a la campanya vinent

 

Mollerussa, 3 de juliol de 2023.- La junta general extraordinària de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell (CGRCU), convocada per aquest matí, ha aprovat per unanimitat destinar els 50 hectòmetres cúbics extres d’aigua assignats per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) a salvar la producció de fruiters del canal principal. Consegüentment, s’ha optat per no ampliar el reg als conreus herbacis amb l’objectiu d’estalviar la resta de reserves per a la campanya vinent.

Així doncs, no es podran regar unes 13.000 hectàrees entre cereal i farratge, unes pèrdues que tant Generalitat com govern central tenen previst de pal·liar amb la concessió d’ajuts directes. De fet, el president de la CGRCU, Amadeu Ros, ha anunciat que el govern català concedirà un mínim de 900 euros per hectàrea de farratge i 712 euros per hectàrea de cereal d’hivern i estiu, unes ajudes que, a falta de concretar les inversions estatals, «aniran en augment».

Cal recordar que el passat divendres la CHE autoritzava els Canals d'Urgell a augmentar el reg durant l'estiu per l'augment de les reserves d'aigua als embassaments arran de les pluges de les darreres setmanes, la qual cosa ha situat el sistema Rialb-Oliana al 25% de la seva capacitat amb 120 hectòmetres cúbics. D’aquesta manera, la CHE i la CGRCU van acordar repartir 50 hectòmetres cúbics d'aigua per a reg al Canal d'Urgell, més 15 hm3 addicionals per a abastiments.

 

Més informació: Conseller Mascort: "Amb aquest segon paquet d'ajuts per la sequera, estem garantint que la pagesia pugui continuar la seva activitat tot i la complexitat d'aquesta campanya agrària

© 2010 - 2024