Accepteu les cookies?

Utilitzem cookies de tercers per obtenir informació de la navegació dels usuaris.

Més informació
 
CA | ES
Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell

IRTA està fent un seguiment de l'estat hídric dels conreus de les Comunitats de regant del pla de Lleida a través d'imatges de satèl·lits. En aquests mapes es mostra el cas del Canal d'Urgell.


Es pot observar que durant el mes de Maig (17 de Maig 2023) els cultius estaven lleugerament més estressats que la mitjana dels darrers sis anys (2017-2022), degut a que hi havia menys aigua disponible al sòl i en general, un menor vigor vegetatiu. Poden observar-se també lleugeres diferències en l'estat hídric del Canal auxiliar (sobretot a la zona central i nord) respecte al Canal Principal, el qual estava sense reg. Després de les pluges de finals de Maig i temperatures per sota la mitjana, pot observar-se clarament que en data 4 de Juny 2023, els conreus s'han recuperat hídricament, sent fins i tot lleugerament millor a la mitjana. Des de IRTA s'anirà fent un seguiment setmanal de l'evolució.

Cal tenir en compte que el que es mostra és la fotografia d’un instant concret, i que l’evolució en els temps dependrà principalment de les disponibilitats d’aigua (reg o pluja), de la tipologia de sols, de les temperatures que s’assoleixin d’aquí en endavant, del tipus de conreu i les seves característiques productives. Dit això, és evident que aquestes pluges han millorat considerablement el dèficit hídric dels conreus.

© 2010 - 2024