Accepteu les cookies?

Utilitzem cookies de tercers per obtenir informació de la navegació dels usuaris.

Més informació
Comunicat
CA | ES
Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell

El president de la CHE visita els Canals d’Urgell després de l’assignació de les reserves del Segre

La Comunitat de Regants mostra la seva disconformitat amb un repartiment que consideren «injust»

 

Mollerussa, 6 de juny de 2024.- El nou president de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), Carlos Arrazola, ha visitat aquest matí la Casa Canal de Mollerussa, seu de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell (CGRCU), per transmetre el seu suport als regants enfront de la situació d’escassetat de recursos viscuda l’any passat arran de la sequera. De fet, el president de la CHE ha avançat que, a pesar de l’escassetat que també ha marcat aquest inici de campanya, enguany possiblement hi haurà cinc regs.

 

D’altra banda, després que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre anunciés aquest dimarts el repartiment d’aigua de Rialb entre el Canal d’Urgell i el Segarra-Garrigues amb una proporció 12:1, Arrazola ha defensat els criteris de la CHE a l’hora d’apostar per aquesta distribució en el marc de la reunió duta a terme amb la junta directiva de la CGRCU, la qual li ha manifestat el seu malestar pel que consideren una «injustícia» envers els seus regants. Tanmateix, el ple de la junta de govern ja va mostrar públicament la seva disconformitat amb aquest repartiment.

 

En aquest sentit, el president de la CHE, Carlos Arrazola, s’ha referit a la modernització dels Canals d’Urgell com a una solució potencialment efectiva per garantir la seguretat dels regs de cara al futur. «Necessitem més garanties perquè no torni a passar el mateix que l’any passat», ha manifestat Arrazola que ha assegurat que la CHE continuarà valorant les propostes per dissenyar el futur d’aquesta comunitat.

 

Finalment, Arrazola ha visitat la casilla del Palau d’Anglesola, que serà restaurada pròximament en el marc del projecte de la CHE «Estrategia per a la millora de la biodiversitat a l’àrea regable dels Canals d’Urgell», que també contempla accions en rius, el control qualitatiu de l’aigua, l’arbrat de les banquetes o la divulgació ambiental. Abans, però, la directora de la Fundació Canals d’Urgell, Maribel Pedrol, s’havia encarregat de donar la benvinguda al president de la CHE amb una visita guiada a l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell (ECCU).

© 2010 - 2024