Accepteu les cookies?

Utilitzem cookies de tercers per obtenir informació de la navegació dels usuaris.

Més informació
 
CA | ES
Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell

La campanya començarà amb restriccions i amb la posada en marxa del nou sistema de repartiment d’aigua

La Comunitat de Regants traslladarà al Govern la seva total disconformitat amb els ajuts econòmics aprovats per la Generalitat per pal·liar les pèrdues sofertes pels nostres regants que van sacrificar els cultius herbacis per no poder regar.

 

L'assemblea general ordinària de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell (CGRCU) ha informat que la campanya començarà amb restriccions. A més, es posarà en marxa el nou sistema de repartiment equitatiu de l'aigua amb la unitat hidro, que equival a un reg per hectàrea. Amb aquest sistema, totes les finques independentment del tipus de cultiu tindran els mateixos hidros assignats per hectàrea.

 

Cal tenir en compte que actualment els regants disposen de 2 hidros, és a dir 2 regs, una quantitat totalment insuficient d'aigua per afrontar la campanya de reg.

 

Les pluges de l'hivern han ajudat a que l’inici de la campanya de reg dels Canals d'Urgell es pugui endarrerir a la segona quinzena de març. Així doncs, la previsió és donar el tret de sortida a la campanya d'aquest any per Sant Josep, a excepció que hi hagi noves pluges significatives.

 

Disconformitat amb els ajuts

 

En el marc de l'assemblea general ordinària celebrada el diumenge 25 de febrer a la Casa Canal de Mollerussa es va acordar per unanimitat de tota l’assemblea traslladar de manera oficial al Govern de la Generalitat de Catalunya i als diferents grups parlamentaris la total disconformitat en relació amb les ajudes per pal·liar els efectes del tancament del canal al mes d'abril de l'any passat.

 

Molts regants del Canal d’Urgell veuran retallats total o parcialment els ajuts que el Govern havia garantit per compensar les pèrdues de totes les finques de conreus herbacis que no van poder regar. Els condicionants i limitacions fixats pel Govern amb posterioritat al compromís de donar aquests ajuts exclouen a molts regants.

 

En aquest sentit, el president de la CGRCU ha recordat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, juntament amb l'aleshores consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, van garantir que ningú es quedaria sense ajuts.

 

Derrames 2024

 

També es va acordar que la derrama de les finques que no van poder regar durant l’any passat, amb venciment previst a final de març, no es posarà al cobrament.

© 2010 - 2024