Accepteu les cookies?

Utilitzem cookies de tercers per obtenir informació de la navegació dels usuaris.

Més informació
CA | ES
Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell

Ens adherim a l’’Agrobiofood Ponent’ amb un projecte sobre regadius ecosistèmics


El passat mes de maig, la Diputació de Lleida va presentar el projecte AgroBioFood Ponent, una iniciativa destinada a afavorir la transformació del sector agroalimentari lleidatà, tot afrontant el canvi climàtic i adaptant-se a les noves tendències alimentàries, treballant alhora per una economia verda. La iniciativa Agrobiofood Ponent s’emmarca en els Projectes d’Especialització Competitiva Territorial (PECT). El projecte compta amb set operacions que seran coordinades pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació. En una d’elles, hi participa la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell (CGRCU). També hi seran presents la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), l’IRTA, L’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell i l’associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA).

Dins d’aquest PECT, des de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell (CGRCU) liderem l’operació Regadiu Ecosistèmic, Projecte pilot per a la creació d’una infraestructura ecològica vinculada a la Modernització dels Canals d’Urgell, al Terme de Penelles amb l’objectiu d’avaluar els beneficis socials i ambientals que suposaran un cop es desplegui el projecte de modernització que tenim previst realitzar.

Tal com ha explicat el nostre director, Xavier Díaz, “el resultat d'aquest model requereix que es pugui fer una prova pilot. Nosaltres aplicarem els resultats d'aquest estudi en un tram del canal d'Urgell, on es portaran a terme tots aquells indicadors que s'hagin detectat en l'estudi. I finalment haurem d'avaluar quins guanys hem tingut. Quins eren els serveis ecosistèmics abans, si els hem millorat i si se n'ha generat de nous”.

Aquesta Operació està cofinançada per la Generalitat de Catalunya i pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del PO FEDER de Catalunya 2014-2020 amb un ajut de 434.953,62