Accepteu les cookies?

Utilitzem cookies de tercers per obtenir informació de la navegació dels usuaris.

Més informació
CA | ES
Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell

Inici de la celebració del 20è aniversari de l’ECCU amb la inauguració dels audiovisuals de dues de les seves sales


A l’Espai Cultural dels Canals d'Urgell (ECCU), del qual enguany commemorem el nostre 20è aniversari, hem inaugurat un discurs museogràfic de dues de les sales expositives situades a la planta baixa (la Sala Gran i la Sala Petita). Es tracta d’una proposta immersiva que valora el patrimoni, la cultura, el paisatge i la població del territori regat pels Canals d’Urgell, donant a conèixer tant l’actualitat com el projecte de futur de la principal infraestructura hidràulica de Catalunya. La iniciativa està inclosa dins del projecte Eix 6 ‘Paisatges de Ponent’ del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i està subvencionada pels Fons Feder Catalunya.

El relat de les dues noves sales explica com s’encara el futur després de fer el recorregut que parteix de la història de finals del segle XIX amb la construcció de la infraestructura a la primera sala. La visita s'acaba a la 'Sala de la gent', on a través d'una projecció es dona veu als protagonistes del Canal, tots ells interpretats per actors del territori, que a manera d’holograma detallen quin és el seu paper en la infraestructura.

Més visites a l’ECCU

Durant l’any 2022, a l’ECCU vam rebre prop de 3.000 visitants i amb la reforma volem doblar aquesta xifra. La inauguració va anar a càrrec del president de la Diputació, Joan Talarn, que va fer la visita acompanyat del president de la Cgrcu, Amadeu Ros. Després es va organitzar una visita adreçada a empreses, col·laboradors i altres col·lectius acompanyats per la directora de la Fundació Canals d’Urgell, Maribel Pedrol.

A més, a l’acte també hi van estar presents el director de la Cgrcu, Xavier Díaz, altres membres de la junta de govern de la Comunitat i els presidents dels Consells Comarcals del Pla d’Urgell, l’Urgell, el Segrià, la Noguera i les Garrigues.

© 2010 - 2024