Accepteu les cookies?

Utilitzem cookies de tercers per obtenir informació de la navegació dels usuaris.

Més informació
 
CA | ES
Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell

Tanquem el reg, però garantim el cabal mínim per a la població

La Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell (CGRCU) vam tancar el 25 d'abril les comportes del canal principal per al regadiu, una mesura excepcional en els nostres 160 anys d’història, fruit de la sequera que està castigant les comarques de Ponent. Finalment, hem optat per garantir un cabal mínim continu d’aproximadament 2 m3/s amb l’objectiu de donar aigua a la població, assegurar l’aigua de boca a l’estiu i afavorir la supervivència dels arbres fruiters.

“Tanquem el canal per al reg, però circularà un cabal continu per garantir el subministrament dels abastaments”, va assegurar el director general, Xavier Díaz. En aquest sentit, Díaz va explicar que “els consums d’estiu no són els mateixos que els d’hivern, per això la nostra intenció és que cap municipi quedi desproveït, donant cabal a mesura que les reserves locals es vagin buidant”. De totes maneres, el director general de la CGRCU va tornar a demanar responsabilitat als usuaris per tal que no es produeixi un ús indegut de l’aigua.

Suport de Salvador Illa

El primer secretari del PSC i cap de l’oposició al Parlament de Catalunya, Salvador Illa, va visitar l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell per “fer costat als regants de la zona en un dia tan simbòlic com aquest, en què es fa efectiu el tancament del canal principal”, una decisió que Illa va qualificar d’”exercici de responsabilitat” per part de la junta de govern de la Comunitat General de Regants. Per tal de pal·liar les conseqüències d’aquest tancament, Illa es va comprometre, d’una banda, a buscar solucions en forma d’ajuts a curt termini i, de l’altra, a donar suport a qualsevol modificació pressupostària en favor de la modernització dels Canals.

© 2010 - 2024