Accepteu les cookies?

Utilitzem cookies de tercers per obtenir informació de la navegació dels usuaris.

Més informació
 
CA | ES
Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell

Els Canals d’Urgell reben amb satisfacció l’anunci del president Aragonès d’atorgar ajuts directes als regants


La Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell (CGRCU) ha valorat “molt positivament” la reunió mantinguda ahir amb el president del Govern català, Pere Aragonès, que s’ha compromès a adoptar ajuts immediats per a la pagesia afectada pel tancament de la sèquia principal del Canal. De fet, Aragonès ha sol·licitat per carta al president espanyol, Pedro Sánchez, una reunió per abordar, d’una banda, l’articulació d’ajudes per als regants i, de l’altra, l’aportació del 40% del cost total de la modernització d’aquesta infraestructura per part de l’Estat, atès que la Generalitat en pagaria el 60%.

En aquest sentit, Amadeu Ros, president de la CGRCU, s’ha mostrat confiat en que els presidents Aragonès i Sánchez es reuniran pròximament per abordar els ajuts directes a la pagesia. “El govern espanyol estarà per la labor”, ha assegurat Ros, que també espera que la trobada serveixi per desencallar 1.200 milions d’euros per a la modernització dels Canals d’Urgell.

Finalment, Ros és del parer que les pluges al Pirineu afavoriran una disponibilitat d’aigua suficient per salvar, almenys, els arbres fruites, malgrat que “els danys als cultius per la sequera s’hauran de valorar un cop acabi la temporada de cadascun”, ha remarcat.

A la visita d’Aragonès ahir se li afegirà avui la del secretari general de Junts, Jordi Turull, i el president del seu grup parlamentari, Albert Batet, després que el primer secretari del PSC, Salvador Illa, fes el mateix el passat dimarts, coincidint amb el tancament de comportes, la qual cosa demostra la preocupació per la situació de sequera actual i el compromís amb els regants de la conca del Segre per part de les forces polítiques del país.

© 2010 - 2024