Accepteu les cookies?

Utilitzem cookies de tercers per obtenir informació de la navegació dels usuaris.

Més informació
CA | ES
Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell

Inversió de 3 milions d’euros de la CHE per millorar la biodiversitat i el patrimoni hidràulic dels Canals


El passat 28 de febrer vam rebre la visita de la presidenta de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), María Dolores Pascual, que va anunciar la inversió de 3 milions d’euros en el marc de la ‘Estrategia per la millora de la diversitat en l’àrea regable dels Canals d’Urgell, elaborada pel Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demogràfico i redactada per la Universitat de Lleida.

L’estratègia, contemplada en el Pla Hidrològic de l’Ebre 2022-27 dins de la mesura ‘Actuaciones en conservación de la biodiversidad de los canales de Urgell, comptarà amb una inversió de 3 milions d’euros del pressupost de la CHE per millorar les aigües dels canals, restaurar ecosistemes i valorar la zona regable i el patrimoni hidràulic.

Durant la visita, Pascual va estar acompanyada pel president de la CGRCU, Amadeu Ros, que li va mostrar les noves instal·lacions museogràfiques de l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell (ECCU) en un recorregut guiat per Maribel Pedrol, directora de la Fundació Canals d’Urgell. A més, també va estar a la ‘Casella del Canal’, ubicada al Palau d’Anglesola i futura seu de l’entitat Canal Viu. A la seva visita, Pascual també va estar acompanyada pel subdelegat del Govern de l’Estat a Lleida, José Crespín, el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el president de Canal Viu, Josep Maria Falip.

© 2010 - 2023