Accepteu les cookies?

Utilitzem cookies de tercers per obtenir informació de la navegació dels usuaris.

Més informació
CA | ES
Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell

Visita guiada a la primera casa de comportes a Ponts, coincidint amb la Festa Major

Des de la Fundació Canals d’Urgell, organitzem el dimarts 13 de setembre una jornada de portes obertes a la primera casa de comportes a Ponts, que consistirà en una visita guiada per les instal·lacions situades al Tossal de Ponts per conèixer on neix aquesta infraestructura hidràulica del segle XIX. A l’acte, es visitarà l’ermita de Sant Isidre del Canal, ubicada dins del recinte de la primera casa de comportes. L’ermita, construïda l’any 1950, està dissenyada per l’arquitecte Isidre Puig Boada (deixeble d’Antoni Gaudí) i ha estat restaurada aquest any per la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell.

L’acte, que forma part de la celebració del nostre 160è aniversari, s’emmarca en la Festa Major de Ponts i és la primera d’una sèrie de visites guiades que tindran lloc un dissabte al mes a partir de l’octubre al recinte de la primera casa de comportes al Tossal. Durant la jornada de portes obertes, s’oferiran dues visites guiades, a les 12:00 i a les 17:00 hores, per conèixer les instal·lacions de la primera casa de comportes nova, la primera casa de comportes vella i l’ermita de Sant Isidre del Canal.

L’acció serà un complement a les visites guiades que des de la Fundació oferim cada dia a l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell, el museu dels Canals situat a la planta baixa de la Casa Canal de Mollerussa, on s’explica la transformació del territori de la Plana gràcies a la construcció del Canal al segle XIX. A l’acte d’inauguració, hi assistiran el president de la Fundació Canals d’Urgell i president de la Comunitat General de Regants, Amadeu Ros, la directora de la Fundació, Maribel Pedrol, l’alcaldessa de Ponts, Solés Carabassa, i el primer tinent d’alcalde, Emili Palà.