Accepteu les cookies?

Utilitzem cookies de tercers per obtenir informació de la navegació dels usuaris.

Més informació
 
CA | ES
Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell

La junta general extraordinària aprova per immensa majoria el nou model de gestió i distribució de l’aigua

• El nou sistema, basat en hidros, planteja un repartiment proporcional i equitatiu a la superfície de reg de cada finca

• La CGRCU implantarà un sistema informàtic per tal de poder gestionar el model de distribució de reg des de les col·lectivitats

 

La junta general extraordinària de la Comunitat General de Regants del Canal d’Urgell (CGRCU) celebrada el 18 d’octubre va aprovar per immensa majoria el nou model de gestió i control del repartiment i distribució d’aigua per a l’any 2024 davant d’una situació que es preveu crítica si no milloren les reserves als embassaments d’Oliana i Rialb. Segons la CGRCU, es farà un repartiment de manera proporcional i equitativa a la superfície de reg de cadascuna de les finques, independentment del tipus de cultiu existent.

 

El nou model assignarà un nombre de regs a cada hectàrea de la zona regable mitjançant una unitat de repartiment de nova creació anomenada hidro, la qual cosa representa aplicar un reg a una hectàrea de terreny. Així doncs, a l’inici de la campanya de regs cada finca disposarà de tants hidro com reserva disponible d’aigua hi hagi al sistema Oliana-Rialb, que alhora serà l’equivalent als regs disponibles de cada finca. A més, les col·lectivitats podran adoptar mesures o limitacions de la distribució de cultius a la seva zona regable, adaptant-la a la capacitat de cada boquera o ramal per evitar torns de reg excessivament llargs.

 

Per tal de poder gestionar el model de distribució de reg des de les col·lectivitats, la Comunitat General implementarà un sistema informàtic. Es tracta d’una aplicació web que permetrà registrar les comandes i les cessions, comptabilitzar els regs realitzats i consultar la informació referent a regs disponibles, hidro, etc..

 

La campanya de regs comprèn el període entre l’1 d’octubre del 2023 i el 30 de setembre del 2024 i l’àmbit d’aplicació del model se situa a la zona regable del canal principal, tot i que en cas d’una situació anormal al canal auxiliar també es podria estudiar i acordar la seva aplicació.

© 2010 - 2024