Accepteu les cookies?

Utilitzem cookies de tercers per obtenir informació de la navegació dels usuaris.

Més informació
CA | ES
Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell

La Comunitat de Regants dels Canals d’Urgell condemna la crema d’arbres de la banqueta


Arbres cremats a la banqueta, al terme municipal de Bellvís.

La Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell lamenta els incendis suposadament intencionats que s’han produït la darrera setmana a la banqueta de la 3a Sèquia Principal del Canal al seu pas pels termes de Palau d’Anglesola i Bellvís.

Els incendis, que han calcinat centenars d’arbres, han estat denunciats als Mossos d’Esquadra, de la mateixa manera que es fa quan es produeix un incident que es pot considerar intencionat.

Aquestes accions no fan més que perjudicar-nos en el camí de poder fer compatible la nostra activitat, el regadiu, amb la voluntat de crear una de les principals vies verdes d'Europa.

En aquesta línia, la Comunitat vol recordar la importància de preservar un espai natural que és patrimoni de tots i que també ha de permetre generar un model de turisme sostenible. Cal recordar que el projecte de la modernització del regadiu en el qual s’està treballant està lligat a un ambiciós projecte mediambiental que preveu enllaçar els 325 quilòmetres de camins que circulen al voltant dels Canals d’Urgell, una de les vies verdes més llargues d’Europa.