Accepteu les cookies?

Utilitzem cookies de tercers per obtenir informació de la navegació dels usuaris.

Més informació
CA | ES
Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell

Presentem a la Fira de Sant Josep de Mollerussa una prova pilot de la modernització en un tram de séquia a Penelles

Plantada d'arbres
Boquera restaurada
Mirador


El director general de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, Xavier Díaz, va presentar en el marc de la 149a Fira de Sant Josep una prova pilot del projecte de modernització dels Canals d’Urgell. Aquest assaig l’estem duent a terme des de l’estiu passat en un tram de dos quilòmetres de la primera séquia del Canal d’Urgell al seu pas per Penelles, així com en el seu entorn. L’actuació forma part del Pla d’Especialització i competitivitat territorial AgroBioFood, coordinat per la Diputació de Lleida per afavorir la transformació del sector alimentari lleidatà.

En el marc de l'actuació de Penelles, estem duent a terme accions de restauració patrimonial de boqueres, plantada d’arbres i s’hi ha habilitat un mirador. L’objectiu és fer un estudi del model d’infraestructura verda que es preveu en el projecte de modernització global i que contempla, tant les actuacions que es fan a l’àrea regable, com les que es fan als canals.

Es tracta d’una prova pilot per avaluar els beneficis socials i ambientals que suposaran aquest tipus d’actuacions en el conjunt d’aquest regadiu, que enguany commemora els 160 anys de l’arribada de l’aigua a la seva primera finca. Els treballs, que es van iniciar l’estiu de 2021 i encara estan en curs, tenen un pressupost de més d’un milió d’euros.